05 Disember 2012

My life is for reality!

Selamat Datang - Wilayah Sosial BoBRealiti!

Assalamualaikum...

Apa pun tak boleh! Lalala LoL! Itulah ungkapan dan keadaan yang sering aku hadapi. Tapi beruntungnya aku apabila aku diberi peluang untuk menerima didikan luar dari keluarga ku, sebenarnya hakikat kehidupan ini amat luas. Kerana sering diajar untuk akur dengan konsep makan garam dulu. Ternyata segala pembelajaran hidupku terkandas.

Apa yang beruntung tu?

Mudah aje, aku beruntung sebab semakin aku menjelajah dunia ni semakin banyak peluang yang aku dapat dan menggunakan peluang itu untuk aku terus berjaya. Oh yeah! Bangganya aku hari ni apabila aku sudah boleh menanda tangani borang SMP. Tak sabarnya nak masuk rumah sendiri. Lalala.

Aku sebenarnya telah jauh melkangkah, ketakutan hidupku hanyalah sekadar member peluang kepada orang lain untuk mendapat kesenangan. Tak gitu bro? Tak kiralah dari darah daging sendiri atau pun tak, ternyata hasad dan ketidakikhlasan itu ada kat sesapa pun. 

Satu jer bob nak pesan, beranilah dalam hidup ni, apa pun ranjau yang kamu lalui, tegaskan pendirian bahawa Allah sentiasa bersama dengan kalian. Jangan takut kerana ketakutan itu hanya akan memerangkap diri kalian dan member ruang kepada si pengambil kesempatan. Okay! Don’t believe anyone even your family. Gua dah terkono beb! Cayalah...
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan